Modul ușor de a renunța la fumat: care este secretul

Contabilul simplu englez Allen Carr a devenit faimos în întreaga lume când a venit cu o modalitate ușoară de a renunța la fumat, a scris un bestseller cu numele potrivit și a fondat o rețea internațională de clinici în care 95 din 100 la sută dintre clienți într-adevăr renunță la fumat foarte ușor .

o modalitate ușoară de a renunța la fumat

Eficacitatea cărții lui Allen Carr despre modalitatea ușoară de a renunța la fumat este aproximativ aceeași: doar 5% dintre cititori nu renunță la fumat după ce au citit-o!

Care este secretul unui astfel de succes fenomenal? Fără tratament prelungit, hipnoză și codificare. Nicio terapie de șoc și intimidarea consecințelor teribile ale fumatului (majoritatea fumătorilor sunt conștienți de ele și, totuși, continuă să fumeze).

Deci, ce forță necunoscută face ca chiar și un fumător greu să renunțe definitiv la țigară și, cel mai important, să nu mai aibă poftă de ea? Minuni, vrăjitorie, magie? Sau este hipnoza? Nimic de acest fel! Singurul lucru pe care îl face Allen Carr este să-l ajute pe fumător să-și curățe mintea și să pună la loc ceea ce se numește creierul.

Orice obicei prost - nu numai fumatul, ci, să zicem, o dependență de jocurile pe computer sau obiceiul de a mușca unghiile - apare atunci când o persoană nu este pe deplin conștientă de ceea ce face exact și de ceea ce i se întâmplă în același timp. Și cu cât mai departe - cu atât mai mult: obișnuința te îndepărtează de realitate, plonjându-te în inconștiență și apoi în lumea iluziei.

lăsarea iluziilor și revenirea la realitate vor ajuta la renunțarea la fumat

Astfel, jocurile pe computer pot crea iluzia unei activități agitate și pline de satisfacții, de fapt, în mare parte, este o distracție goală. Și în ceea ce privește fumatul, ți se poate părea că ajută la ameliorarea stresului, la distracție, la menținerea unei conversații, când de fapt este doar o iluzie.

Sistemul lui Allen Carr ajută doar să scape de iluzii și să revină la realitate și conștientizare. Și se dovedește că este exact ceea ce este necesar și acest lucru este suficient pentru a renunța la fumat odată pentru totdeauna.

Deci, trebuie doar să faceți câțiva pași

1. Realizează că nu ai început voluntar să fumezi.Nu ai luat acea decizie - cineva a luat-o pentru tine. Nici o persoană normală în mintea sa dreaptă și în memoria sobră nu va lua o decizie conștientă de a se otrăvi în mod constant cu otravă. Pur și simplu ai fost uimit de a insufla că trebuie să fumezi, așa cum este făcut de alți oameni, posibil, semnificativi pentru tine. Publicitatea țigărilor a jucat, de asemenea, un rol semnificativ - ați cedat la această sugestie, fără îndoială, după ce ați mulțumit producătorilor de tutun, dar, din păcate, v-ați adus daune.

conștientizarea faptului că o persoană se otrăvește atunci când fumează va ajuta la renunțarea la țigări

2. Realizați că nu pierdeți nimic renunțând la fumat. Majoritatea fumătorilor nu pot renunța la fumat tocmai din cauza fricii că vor pierde mult: de exemplu, vor înceta să se bucure de petreceri, nu se vor putea relaxa și nu vor face față niciunei afaceri fără o țigară. Dacă vă dați seama că țigara nu vă ajută cu adevărat în niciun fel, că „ajutorul" este iluzoriu, veți renunța la fumat cu ușurință. Poate crezi că țigara are un gust bun? De asemenea, aceasta nu este altceva decât o iluzie: amintiți-vă prima țigară. Ti s-a parut placuta? Mai degrabă, avea un gust dezgustător. Și acest gust nu s-a schimbat de atunci, doar ai obișnuit corpul cu el și te-ai inspirat că este plăcut.

3. Fumați ultima țigară - și faceți-o cu atenție.Obțineți un gust real al acestuia și veți observa că este urât. Fuma, realizând de ce o faci, ce îți oferă și de ce ai crezut că ai nevoie de ea.

4. După ce ați fumat ultima țigară, spuneți-vă un cuvânt,că nu veți folosi niciun substitut pentru fumat - țigări electronice, plasturi anti-nicotină, acadele etc.

5. De fiecare dată când ai gânduri obsesive despre o țigară și că ar fi frumos să fumezi, gândește-te imediat: „Ura! Sunt nefumător! "

6. Ia o decizie să nu fii niciodată gelos pe cei care fumează.În schimb, începe să-ți pară rău pentru fumători: sunt oameni bolnavi, nefericiți, dependenți, iar tu, spre deosebire de ei, ești deja o persoană liberă și fericită!

fetele au decis să nu fumeze

Unul dintre motivele pentru care mulți oameni ezită să renunțe la fumatul de tutun este pentru că se tem de chinul teribil din procesul de renunțare la nicotină. Dar, de fapt, această dependență nu este la fel de puternică ca, să zicem, dependența de droguri. Retragerea din nicotină nu provoacă „retragere", nu provoacă durere sau alte suferințe fizice. Da, „micul monstru", așa cum Allen Carr numește această dependență, există, dar dependența nu este fizică, este în capul tău. Prin urmare, acest „monstru" va muri suficient de repede dacă nu îi dai „mâncare".

Rețineți că algoritmul de mai sus funcționează excelent nu numai în cazul renunțării la fumat, ci și împotriva altor obiceiuri proaste. Așadar, chiar acum puteți renunța, de exemplu, la o dependență obsesivă de solitarul „Klondike", spunându-vă: „Ura! Nu mai joc jocuri! "- și reveniți la viața reală, care, într-adevăr, este mult mai frumoasă decât lumea iluzorie în care ne cufundă obiceiurile rele, care nu fac nimic pentru a ne ajuta, ci doar ne înnorează creierul.