Cum să renunți la fumat pe cont propriu

A scăpa de orice dependență este un test serios de forță. De exemplu, mulți oameni încearcă să renunțe la fumat. Și doar unii dintre ei ating obiectivul. Ce metode eficiente ar trebui să utilizați pentru a vă apropia de obiectivul dvs. prețuit și a scăpa de dependența de nicotină?

modalități de a controla fumatul

Conform statisticilor, aproximativ 70% dintre fumători visează să scape de prostul lor obicei. Mai puțin de 20% dintre ei nu au încercat niciodată să renunțe la fumat înainte, dar 80% încearcă în mod regulat să combată dependența. Cum să renunți la fumat pe cont propriu este o necesitate pentru fiecare fumător care dorește să ia calea unui stil de viață sănătos.

Care sunt motivele fumatului

Fiecare persoană are propriile motive pentru fumat. Dar majoritatea încep să fumeze de la o vârstă fragedă doar pentru a se alătura grupului de colegi care fumează. Avem impresia că prietenia, înțelegerea și distracția vor veni cu o țigară aprinsă. Dar odată cu aceasta vine doar dependența de nicotină.

Dependent de tutun, un adult fumează o altă țigară de dragul stimulării constante a simțurilor. O stare similară cu cea ridicată se datorează acțiunii nicotinei conținute în fum. Are un efect sedativ asupra sistemului nervos uman, calmează, calmează, uneori provoacă o senzație de euforie.

Deoarece organismul se obișnuiește cu acțiunea nicotinei în timp, există dorința de a umple în mod regulat senzațiile lipsă, astfel încât fumătorul crește numărul de țigări fumate pe zi. Dar chiar și asta nu mai aduce o astfel de plăcere, deoarece pe fondul euforiei temporare apar primele probleme de sănătate (tuse, dificultăți de respirație, amețeli, slăbiciune), care nu trec neobservate.

Mulți oameni fumează din cauza plictiselii banale. Odată dependenți de dependență, nu pot scăpa de ea, neștiind ce să facă cu ei înșiși. Deci, o persoană fumează o țigară la o stație de autobuz în timp ce așteaptă un autobuz, așteaptă un apel, între munca făcută, în timp ce vorbește cu un prieten - doar pentru a se ocupa.

Unii nu încearcă să renunțe la fumat de teamă să nu fie singuri. Când toți prietenii și cunoscuții fumează, nu vrei să „ieși" din companie și să devii „oaie neagră", altfel nu vor înțelege. Mai bine să stați departe de drum decât să faceți cancer pulmonar ca urmare a obiceiului de a susține compania.

Este posibil ca uneori oamenii să fumeze doar pentru că le place mirosul de fum și gustul țigărilor. Dar aici fiecare trebuie să decidă singur ceea ce este mai important pentru el: plăcere instantanee sau viață fără riscul de a dezvolta multe boli.

Cum să te pregătești să renunți la fumat

Trebuie să înțelegeți că cu țigările nu câștigați nimic, ci doar vă pierdeți sănătatea, frumusețea, tinerețea. Nu ai nevoie de țigări pentru o viață normală, ele te mănâncă din interior, îți iau puterea. Abandonându-le, nu veți pierde deloc nimic.

Va trebui să învățați cum să vă relaxați singuri, astfel încât să nu fie nevoie de stimularea regulată a simțurilor cu ajutorul tutunului. Pentru a face acest lucru, găsiți-vă un hobby, un hobby nou. Începeți să trăiți o viață nouă, sănătoasă și împlinită.

Nu vrei să-ți vezi copiii crescând, luându-i pe nepoți în brațe și dansând la nunta lor? Cu fiecare țigară pe care o fumezi, șansele tale de a trăi până la aceasta devin din ce în ce mai puține.

Cum să începeți să renunțați la fumat

 1. Hotărăște-te să o faci acum. Nu mai există scuze: nu mâine, nu de luni, nu din noul an, ci chiar acum.
 2. Anunță-ți familia și prietenii despre intenția ta. Cereți-le sprijin și ajutor. Va fi minunat dacă altcineva va decide să renunțe la fumat cu dvs. , așa că vă susțineți reciproc.
 3. Scapă de toate atributele fumatului în jurul tău: o scrumieră, o brichetă, o jachetă în care ai ieșit pentru o pauză de fum sau o pernă pe care te-ai așezat pe balcon, inspirând fum de tutun. Toate aceste lucruri nu mai aparțin vieții tale, pune-le în coșul de gunoi.
 4. Calculați câți bani cheltuiți pe țigări pe lună. Puneți această sumă într-un plic și ascundeți-o. La sfârșitul primei luni fără fumat, obțineți acest depozit și cumpărați-vă un cadou, răsplătiți-vă pentru calea pe care ați parcurs-o. Și face asta în fiecare lună de viață fără dependență.

Principalele modalități de combatere a fumatului

O modalitate ușoară și accesibilă de a renunța la fumat este să nu mai fumezi și atât. Dar unora le este greu să facă față dependenței pe cont propriu, așa că găsesc modalități suplimentare de a face față consecințelor renunțării la tutun.

Utilizați plasturi de nicotină pentru a reduce efectele simptomelor de sevraj atunci când renunțați la tutun. Când sunt folosite, nicotina pătrunde în organism, dar plămânii nu sunt expuși efectelor negative ale fumului. Este adevărat, sistemul cardiovascular suferă în continuare de efectele nicotinei. Prin urmare, lipirea tencuielii este doar o etapă temporară până când dispare dorința de a fuma.

Guma de nicotină funcționează la fel. Trebuie mestecat încet în gură, ținând saliva și apoi înghițit. Are un gust și miros neplăcut, în plus, tulburările gastro-intestinale sunt frecvente atunci când se utilizează guma de nicotină.

Există, de asemenea, inhalatoare speciale cu conținut de nicotină. Dacă doriți să trageți o țigară, trebuie să respirați aproximativ 80 de respirații prin inhalator. În acest fel organismul va primi doza necesară de nicotină pură.

De asemenea, se utilizează medicamente, dar includ antidepresive, care au un efect excesiv de sedativ asupra sistemului nervos și psihicului uman, cauzând o oarecare letargie, somnolență și apatie.

Metodele netradiționale includ: hipnoza, acupunctura, aromoterapia, sugestia psihologică, auto-antrenament, conspirații, remedii populare.

Cum să renunți la fumat pe cont propriu în 5 zile

Această tehnică a fost dezvoltată de terapeuții americani și s-a dovedit bine în toată lumea.

Instrucțiuni:

 1. În următoarele cinci zile, ridică-te dimineața cu o jumătate de oră mai devreme decât de obicei.
 2. Se beau 500 ml de apă purificată pe stomacul gol.
 3. Apoi petreceți câteva minute exerciții de respirație: respirați adânc, lent și respirații scurte ascuțite.
 4. Consumați numai alimente vegetale în aceste zile. Bea sucuri proaspete și fructe la micul dejun. Pentru prânz, supe de legume și salate. Pentru cină, tocănițe, salate și legume înăbușite.
 5. Du-te la muncă, mișcă-te mai mult. Mergi la sport, chiar și exercițiile fizice ușoare îți sunt foarte utile acum.
 6. Deja în a patra zi a tehnicii, veți scăpa de dorința de a fuma, iar în a cincea zi, veți consolida rezultatul.
cum să renunți la fumat pe cont propriu

Remediile populare în lupta împotriva fumatului

 • Veți avea nevoie de o lingură de valeriană, păpădie și catnip. Se amestecă colecția și se toarnă un pahar cu apă clocotită. Insistați produsul sub un capac închis până când se răcește complet. Apoi strecurați-l și beți bulionul când apare dorința de a fuma.
 • Dacă aveți un îndemn intolerabil de a inhala tutun, faceți-vă o rolă de rozmarin sau frunze de mullein. Această metodă este utilizată în China.
 • Folosiți 250 g de ovăz verde. Măcinați-l într-un blender și turnați 500 ml de apă clocotită. Insistați bulionul timp de o oră, răciți-l și strecurați-l. Luați-o, dacă doriți, pentru a fuma câte 100 ml fiecare cu adăugarea unei lingurițe de miere.
 • Se dizolvă o lingură de bicarbonat de sodiu într-un pahar cu apă caldă. De îndată ce vrei să fumezi, clătește-ți gura cu soluția - acest lucru va cauza o aversiune față de tutun.
 • Se prepară o lingură de sunătoare într-un pahar cu apă clocotită și se bea această infuzie pe tot parcursul zilei ca un ceai obișnuit. Această plantă conține substanțe care au un efect calmant și calmant și ajută la întărirea sistemului nervos.

Conspirații pentru încetarea fumatului

Conspirațiile magice ajută să facă față dependenței numai celor care cred în ele și sunt adaptate corespunzător pentru a le citi. Este de dorit ca o persoană apropiată și dragă să citească textul conspirației.

 • Citiți mai sus un pachet de țigări: „(numele persoanei care ar trebui să renunțe la fumat) începe să vorbească de la fumat. El nu se va mai otrăvi pe sine, pe ceilalți și aerul. De acum înainte, el (numele) își va găsi o nouă ocupație ".
 • La miezul nopții, când nimeni nu este în casă, stai în fața unei oglinzi și aprinde trei lumânări. Spune de 5 ori următoarele cuvinte: „Doamne, miluiește-mă pe mine (nume). Cer sănătate și putere pentru a scăpa de dependență. Eliberează-mă de suferință și voi fi sclavul tău ".
 • Dacă o femeie vrea să vorbească cu bărbatul ei de la fumat, ar trebui să stea la oglindă noaptea când bărbatul doarme, să aprindă trei lumânări, să înfige un ac și să spună: „Undeva în marea îndepărtată există o insulă mică, stau pe ea (numele meu) - o fată frumoasă și cu ajutorul unui fir și a unui ac mă feresc (numele bărbatului) de la fumat. El scapă de un obicei prost care distruge viața ".

Renunțați la fumat într-o zi

Nu există nici un leac miraculos care să scape de dependența de nicotină într-o singură zi. Întreg secretul este în acordarea și sugestia psihologică personală. Dacă vrei să renunți la fumat, vei reuși. Gândește-te la faptul că, scăpând de dependență, vei deveni mai sănătos și mai fericit, vei arăta mai tânăr decât vârsta ta. Iată câteva statistici:

 • O persoană care fumează are un risc mult mai mare de a dezvolta cancer de laringe, esofag, stomac și alte organe decât un nefumător.
 • Fumatul contribuie la dezvoltarea aterosclerozei și a bolilor coronariene.
 • Accidente vasculare cerebrale și atacuri de cord sunt de două ori mai frecvente în rândul fumătorilor decât în rândul persoanelor fără dependență de nicotină.
 • Fumătorii suferă în cele din urmă de fertilitate scăzută, impotență.
 • În 20 de minute după renunțarea la fumat, pulsul revine la normal, într-o zi riscul de infarct este redus semnificativ, iar respirația va fi restabilită în două săptămâni. Veți fi mai ușor să depășiți distanțele mari și să urcați scările. La 10 ani de la renunțarea la fumat, riscul de a dezvolta cancer pulmonar devine același ca la nefumători.

Cum să renunți la fumat când ești gravidă

După vestea că în curând vei deveni mamă, nu mai există un loc pentru țigări în viața ta. Dacă nu îți pasă de propria sănătate, gândește-te la viitorul bebelușului tău. Nu luați medicamente care să înlocuiască țigările. Concentrați-vă atenția asupra vieții care se dezvoltă în interiorul vostru.

Fiți mult în aer curat, faceți exerciții fizice ușoare prezentate femeilor însărcinate. Înscrieți-vă la clubul mamelor însărcinate, începeți să comunicați cu ele, spuneți despre problema dvs. Acolo veți găsi oameni cu aceeași idee care vă vor împărtăși sfaturi și trucuri despre cum să renunțați la fumat.

Evitați să vizitați locurile în care oamenii fumează. Pe lângă fumatul independent, renunțați la fumatul pasiv, care dăunează și sănătății embrionului. Dacă aveți o dorință puternică de a fuma, mâncați o mână de zmeură, aceasta va neutraliza temporar pofta de nicotină.

renunțarea la fumat în timpul sarcinii

Cum să nu te îmbunătăți când scapi de dependența de nicotină

Unele femei cred că renunțarea la fumat va duce la creșterea în greutate. Te vei îmbunătăți numai dacă începi să „profiți" de problemă. De exemplu, în loc de țigări, gustați prăjituri sau mâncați bomboane.

Asigurați-vă că vă găsiți un nou obicei bun pentru a vă ține mâinile ocupate. Femeile sunt încurajate să înceapă să tricoteze, să brodeze, să picteze. Bărbații vor avea timp liber pentru depanarea casei: fixare robinete, dulapuri, cuie cu poze sau rafturi.

Conectează sportul. Chiar și plimbările rapide zilnice vă vor împiedica să vă îmbunătățiți când renunțați la fumat. Faceți yoga pentru a vă ajuta să slăbiți și să vă liniștiți nervii. Datorită yoga, vei începe să trăiești în armonie cu tine însuți și cu lumea ta interioară, nu vei fi atras de țigări.

Cum să renunți definitiv la fumat

Nu toată lumea reușește să renunțe la țigări deodată. Faceți pași mici. Începeți prin reducerea numărului de țigări fumate în mod obișnuit (în timp ce așteptați autobuzul la o stație de autobuz, în timpul unei pauze comerciale la televizor și așa mai departe). Apoi opriți fumatul imediat după trezire și înainte de culcare.

Deplasați-vă în direcția corectă în fiecare zi, reducând țigările. Bucură-te de fiecare realizare și atunci vei renunța la fumat pentru totdeauna fără probleme.