Modalități eficiente de a renunța la fumat

Până în prezent, există o varietate destul de mare de moduri care vă pot ajuta să renunțați la fumat pentru totdeauna. În acest sens, alegerea unei metode de tratare a dependenței de nicotină este destul de simplă. Întrebarea este cât de eficient este. În acest caz, recenziile despre una sau alta metodă de tratament „funcționează" foarte bine.

să renunțe la fumat

Nu întotdeauna medicamentele ajută la renunțarea la fumat. Mulți oameni reușesc să facă față singuri dependenței de nicotină. Sarcina principală, în același timp, rămâne să reziste la un moment dat tentației de a reveni la fumat. Cum să alegi singurul mod de a te lasa pentru totdeauna de fumat? Înainte de a da preferință oricărei metode de tratament, este foarte important să studiem principalele caracteristici ale fiecăreia dintre ele. Modalitățile de a renunța la fumat, care sunt ideale pentru condițiile de acasă, constau în mai multe puncte principale. În primul rând, acesta este un factor de atitudine psihologică și de disponibilitate pentru a începe un nou stil de viață sănătos, în care țigările nu-și mai au locul.

Ce să faci dacă vrei să fumezi?

Este de remarcat faptul că, indiferent de metoda de tratament pentru dependența de nicotină pe care o alegeți, acest articol ar trebui să fie principala parte integrantă a vieții tale. Dorința conștientă a unei persoane de a renunța la fumat este jumătate din succes. Următorul pas este reducerea numărului de țigări consumate pe zi. Este necesar să-ți iei dorințele sub control strict, gândul „nu fumez" trebuie să fie constant prezent în minte.

Dacă doriți să fumați, ar trebui să efectuați o analiză mentală a situației actuale. O metodă excelentă care poate suprima gândurile despre țigări este utilizarea de plasturi speciali cu nicotină, gumă de mestecat și bomboane. În plus, alimente precum fructele, semințele sau, de exemplu, legumele tăiate mărunt, pot ajuta la renunțarea la fumat. Principiul principal în acest caz este un proces monoton, similar cu fumatul.

10 moduri de a te lasa de fumat

  1. Metoda de a renunța la fumat folosind plasturi cu nicotină și gumă de mestecat. Cu ajutorul acestor fonduri, organismul fumătorului s-a înțărcat treptat de dependența de nicotină. Metoda este ideală pentru cei care și-au propus singuri scopul de a renunța la fumat, dar perioada de excreție a nicotinei din organism este destul de greu de suportat. Dezavantajul unor astfel de metode este un anumit timp care va fi necesar pentru a vă înțărca acum de înlocuitorii de nicotină înșiși.
  2. Metodă de tratament prin hipnoză sau codificare. Aceasta este poate singura modalitate de a renunța rapid la fumat o dată pentru totdeauna, care nu este aprobată oficial. Această metodă de tratament implică sugestia psihologică către fumător a unei aversiuni față de fumat. În acest caz, pacientul este adesea introdus într-o transă hipnotică. În unele cazuri, nu se poate renunța la fumat după un anumit număr de ședințe, atunci se recomandă repetarea cursului de tratament.
  3. Acupunctura (acupunctura) ca modalitate de combatere a fumatului. După cum știți, această metodă de tratare a diferitelor boli există de mult timp. Acest lucru se aplică și obiceiurilor proaste care cauzează boli. Prin introducerea unor ace speciale în punctele potrivite ale corpului, specialistul suprimă astfel pofta de fumat la pacient. În cele mai multe cazuri, 1-5 ședințe sunt suficiente pentru a renunța la fumat.
  4. Adevărata modalitate de a renunța la fumat este prin munca grea. Potrivit psihologilor, într-o stare de stres constant asociată cu munca, numărul de țigări fumate în timpul zilei este semnificativ redus. În legătură cu cel mai strâns program, nu mai rămâne timp pentru pauze permanente de fum. Pentru a obține un efect maxim în scopul dvs. de a renunța la fumat, va ajuta un loc de muncă în care fumatul este interzis.
  5. Sportul ca tratament pentru dependența de nicotină. Pentru persoanele care sunt obișnuite cu un stil de viață activ, o metodă care înlocuiește fumatul cu un fel de sport este excelentă. Cu ajutorul activității fizice regulate și moderate, o persoană are un sentiment de plăcere. Această stare face mult mai ușor să îndurați lupta cu dependența de nicotină. Concentrându-vă pe sport, puteți renunța la fumat fără a utiliza medicamente noi.
  6. Activități în aer liber ca o modalitate excelentă de a lupta împotriva dependenței de nicotină. Rătăcind prin junglă, cucerind vârful unui munte inexpugnabil, plimbând caiac, poți petrece o vacanță plăcută și în același timp utilă. În cercul unei echipe de nefumători, ai toate șansele să te lași de fumat. Datorită modului hard, nu veți avea timp pentru o pauză de fum în acest caz. Astfel, în câteva zile poți uita odată pentru totdeauna de nicotină.
  7. Cel mai sigur mod de a renunța la fumat este cu ajutorul cărții lui Allen Carr. Până în prezent, noile metode care pot scăpa de dependența de nicotină sunt destul de relevante. Una dintre ele este o carte de Allen Carr numită The Easy Way to Quit Smoking. Citirea în timp ce participați la grupuri virtuale de sprijin (ceea ce este deosebit de atractiv pentru cei care se plictisesc rapid de lectura simplă) vă va ajuta cu o carte audio. Apropo, conținutul cărții lui Allen Carr este mic. Această metodă nu poate ajuta decât pe cei care și-au propus cu absolut încredere scopul de a renunța la fumat pe cont propriu.
  8. Singuratatea te va ajuta sa te lasi de fumat. Mulți dintre cei care au experimentat singuri această metodă susțin că funcționează cu adevărat. După ce s-a retras undeva în sălbăticie, o persoană are o oportunitate excelentă nu numai de a-și îmbunătăți sănătatea, ci și de a „pune lucrurile în ordine" în gândurile sale. Este foarte bine daca cel mai apropiat magazin este la 50 de kilometri de locul unde te-ai stabilit.
  9. Există modalități care nu pot fi numite standard. Adesea, oamenii care suferă de această sau alta dependență apelează la vindecători pentru ajutor. Tratamentele lor neortodoxe pot face, de asemenea, o diferență în a vă opri de la pofta de fumat. Condiția principală în aceasta, ca în orice altă metodă de tratament, este încrederea în forțele proprii și dorința de a renunța la fumat.
  10. Sprijinul celor dragi. Spunendu-le familiei, prietenilor și colegilor despre obiectivul tău de a te lasa de fumat, vei fi cel puțin sigur că nimeni nu îți va oferi o pauză pentru fumat. Oamenii apropiați, la rândul lor, sunt capabili să vă ofere un sprijin care nu este de prisos în acest caz și să vă împiedice să vă desprindeți la un moment dat.

Motivele pentru care oamenii se întorc la fumat

Din obișnuință, fumătorii se îndreaptă spre o țigară atunci când se confruntă cu un fel de situație nervoasă. Acesta este chiar momentul care te poate deruta. Foarte des, persoanele care se lasă de fumat își permit să se relaxeze cu ajutorul nicotinei, luând drept argument starea de nervi crescuti.

Dependența fizică de nicotină nu este principalul motiv care poate împinge revenirea unui obicei prost. Problema principală este dependența psihologică de fumat. Parțial, sunt pauzele obișnuite, sau mai degrabă pauze de fum între activitățile de zi cu zi.

Cum să alegi o modalitate reală de a scăpa de dependența de nicotină?

Găsirea singurei modalități de a renunța la fumat pentru totdeauna este imposibilă dacă nu ți se stabilește niciun obiectiv. Dacă aveți o dorință complet conștientă de a lupta împotriva dependenței, este mult mai ușor să găsiți o cale eficientă. Neavând o atitudine serioasă față de ideea ta, nici cele mai eficiente metode nu sunt capabile să scape de dependență.

Având preferință uneia dintre marea varietate de modalități de combatere a fumatului, o puteți completa cu metode populare, care includ ceaiuri speciale, decocturi și infuzii, tot felul de suplimente nutritive etc. Puteți combina oricare dintre metodele moderne care obține scapă de pofta de fumat cu terapia psihologică complexă. Astfel, îți va fi mai ușor să faci față dependenței psihologice de nicotină. În plus, vei dobândi un sentiment de încredere și vei uita de sentimentul de opresiune.

Trebuie amintit că cea mai frecventă greșeală pe care o fac mulți oameni când se lasă de fumat este eliminarea doar pofta fizică de nicotină. Cu toate acestea, singura modalitate de a renunța definitiv la fumat este depășirea dependenței psihologice de țigări. Dacă acest lucru nu se face, atunci mai devreme sau mai târziu o persoană va reveni la un obicei prost.

Principalul lucru este să vă amintiți despre sănătate

Renunțând la fumat, îți scazi tensiunea arterială, precum și ritmul cardiac. Nivelul de monoxid de carbon conținut în sângele unei persoane se normalizează deja în prima zi petrecută fără țigări. Cu ajutorul multor fapte despre pericolele nicotinei pentru organism, puteți face note pentru dvs. (de exemplu, pe autocolante) și le puteți atârna pe tot apartamentul.