Sfaturile lui Allen Carr despre cum să renunți la fumat

allen carr autorul cărții modul ușor de a renunța la fumat

Allen Carr este un autor de renume internațional de renume internațional în domeniul renunțării la fumat. Datorită cărților sale, el a deschis multe clinici care ajută să scape de acest obicei negativ cât mai curând posibil.

Allen Carr este unul dintre cei mai vocali luptători antifumat din lume, care a obținut succes în acest demers pe baza principiilor sale morale.

El a creat o filozofie antifumat unică, care ajută mulți oameni moderni.

Pentru a înțelege modul în care funcționează metoda Allen Carr, merită să ne adâncim în principiile sale, pe care le descrie în cartea „Modul eficient de a renunța la fumat".

Acțiunea metodei Allen Carr

renunțarea la țigări pe baza cărții de allen carr

Autorul consideră că motivul tuturor problemelor este frica psihologică de a renunța la fumat. Sub influența acestei frici, fumătorul va continua să se sinucidă cu nicotină, simțind iluzia plăcerii reale din țigări.

Plăcerea obținută prin fumat nu este altceva decât auto-înșelăciune, care servește drept justificare morală pentru fumător în fața datelor medicale despre pericolele tutunului și a lui însuși.

Carr insistă clar în cartea sa că nu există nici o plăcere în fumat.

Fumatul este aceeași dependență de droguri în care o țigară înlocuiește alta pentru a ameliora simptomele de sevraj. Adică, un nefumător nu are nevoie să atingă starea de satisfacție fizică și morală la care se străduiește un fumător atunci când aprinde o altă țigară. Non-fumătorul se află deja într-o stare normală, pe care fumătorul încearcă să o atingă.

Motivul simptomelor de sevraj constă în teama și îndoiala de a renunța la țigară. Dacă depășiți frica și îndoielile cu privire la dependență, atunci simptomele de sevraj nu vor fi înfricoșătoare.

Astfel, în clinicile lui Allen Carr - fumatul servește ca rețetă medicală obligatorie pentru distrugerea îndoielilor și a fricii, conștientizarea nesemnificativității lor.

Următoarea bază a metodei de renunțare la fumat este înțelegerea mecanismului și principiilor dispozitivului capcanei de nicotină, în care fumătorul se bagă singur. El crede că renunțarea la țigări îi va aduce suferință și nu poate trăi fără nicotină. Ceea ce este o credință fundamental falsă, formată sub influența publicității pentru țigări și a ignoranței fumătorului.

Un punct interesant despre „filozofia interzicerii" lui Allen Carr este afirmația că voința nu are sens pentru renunțarea la țigări. Pur și simplu nu ai nevoie de el pentru a renunța la fumat.

Și având în vedere poziția descrisă mai sus, această afirmație funcționează cu adevărat și dă rezultatele sale.

Sfaturile lui Allen Carr pentru renunțarea la țigări

Pe baza poziției sale filozofice asupra fumatului și a experienței de viață care l-au ajutat pe renumitul autor englez să renunțe la fumat, el dă câteva sfaturi celor care nu pot face față acestui obicei prost.

Primul sfat este să începeți întotdeauna cu voi înșivă și cu percepția dvs. despre lumea din jur. Realitatea și oamenii care sunt în jur sunt ceea ce sunt, ceea ce înseamnă că ar trebui să fie percepuți, așa cum sunt în realitate.

Nu ar trebui să-ți stabilești obiective nerealiste, spune că chiar acum voi renunța la fumat și gata. Acest lucru va duce la o altă defecțiune a țigărilor. Cu percepția corectă a realității, succesul renunțării la țigări va fi garantat.

Al doilea sfat se referă la cei care consideră că fumatul este un atribut unic al identității și stilului personal. Aceasta este o concepție greșită obișnuită. Există mulți dintre aceiași oameni în jur care încearcă să fumeze cele mai puternice și mai scumpe țigări în cantitatea cea mai mare posibilă. Ceea ce duce la o risipă nesănătoasă de bani, la o deteriorare a stării generale de sănătate. Banii sunt sifonați dintr-o persoană de numeroși magnati din tutun, care beneficiază de acest obicei.

În plus, nu trebuie să uităm că țigările moderne sunt compuse din aditivi sintetici care contribuie la dezvoltarea dependenței de droguri de acești aditivi. Deci, dorința de a fuma nu este absolut cauzată de nicotină. Și copiii mici iau întotdeauna un exemplu de la părinți, astfel încât mama și tatăl care fumează nu se vor reflecta în cel mai bun mod asupra comportamentului copilului.

Al treilea sfat se aplică celor care se tem de crize nervoase. Această teamă este cauzată de faptul că o persoană se încălzește singură, așteptând încordat momentul în care vrea brusc să fumeze. Prin urmare, el se descompune, atât fizic - ajungând la o țigară, cât și emoțional.

Nu vă umpleți gândurile cu teamă că nu va fi nimic de făcut fără țigări. Trebuie să ne îndepărtăm de atitudinea pe care o avem doar pentru a aprinde o țigară și persoana se va defecta. Deși este foarte dezvoltat, este cauzat de un sentiment de vinovăție, care trebuie învățat să facă față. Și în caz de criză nervoasă, purtați cu dumneavoastră un sedativ.

Ultimul și cel mai important sfat este să te stimulezi pozitiv pe tot parcursul zilei. Este foarte simplu și constă în faptul că trebuie să vă stimulați în orice mod posibil pentru a lupta împotriva tentațiilor, dintre care una este fumatul.

Pe tot parcursul zilei, ar trebui să te gândești la viitorul apropiat și la perspectivele sale strălucitoare, să-ți spui cuvinte încurajatoare, să te străduiești pentru autocontrol și fericire, să înfrunți curajos ispita.

În fiecare dimineață ar trebui să începeți citind un mic text de despărțire care va servi drept stimulent pentru a renunța la țigări.

Acest text poate fi compus de dumneavoastră, ghidat de circumstanțele vieții voastre, sau preluat din cartea lui Allen Carr intitulată „The Effective Way to Quit Smoking", ca multe alte sfaturi și linii directoare pentru a scăpa de dependența de tutun.