Pastile împotriva fumatului

pastile pentru fumat

Fumatul provoacă o dependență psihologică și fiziologică foarte puternică. Pentru a rupe un obicei prost, oamenii trebuie să-și exercite voința cât mai mult posibil. Nu oricine se poate lăuda cu un caracter puternic, motiv pentru care, conform statisticilor, unul din zece care a încercat se lasă de fumat. Pentru persoanele care nu au suficientă voință, farmacologia vine în ajutor. Pastilele pentru fumat sunt o modalitate eficientă de a ajuta o persoană care decide să scape de dependența de nicotină.

Desi pastilele anti-fumat sunt cele mai populare in randul celor care incalca un obicei prost, astazi exista multe alte forme de medicamente pe piata farmacologica a tarii care ajuta sa renunti la tigari pentru totdeauna. Care tehnică este cea mai eficientă pentru pacient, medicul decide pe baza unui examen clinic și de laborator complet și a caracteristicilor individuale ale persoanei. Este important să înțelegeți că toate medicamentele funcționează diferit. Tabletele sunt cel mai numeros și mai eficient grup de medicamente anti-tutun.

Tipuri de produse pentru renunțarea la fumat

Întrebarea cum să renunți la fumat cu ajutorul medicamentelor este de interes pentru mulți. Există o serie de medicamente, ale căror acțiuni ajută la atenuarea semnificativă a sindromului de sevraj la renunțarea la fumat.

Pentru a ajuta la renunțarea la fumat, sunt utilizate mijloace medicale eficiente:

  • petice,
  • gumă,
  • picături,
  • spray-uri,
  • pastile.

Pentru a renunța la fumat, fiecare poate alege cea mai potrivită formă de produse farmaceutice pentru sine, dar pastilele anti-fumat sunt cele mai populare. Cu ajutorul tabletelor, puteți obține un efect diferențiat asupra corpului unui fumător, ceea ce vă permite să luptați cu mai mult succes împotriva unui obicei prost.

Atunci când alegeți un anumit medicament anti-fumat, este imperativ să consultați un medic despre care pastile sunt cel mai bine utilizate în acest caz. Există o serie de contraindicații, efecte secundare și alți factori, ținând cont de care este selectată opțiunea optimă de tratament pentru renunțarea la fumat.

medicamente anti-fumat

Ușurința în utilizare, termenul de valabilitate lung, doza calculată cu precizie și instrucțiunile clare sunt un factor important în popularitatea medicamentelor anti-fumat în tablete.

Tipuri de pastile pentru fumat

În plus, capacitatea de a alege medicamentul care este cel mai potrivit pentru o anumită persoană face ca acest tip de asistență să fie mai eficient. În funcție de mecanismul de acțiune, medicamentele pentru renunțarea la fumat sunt împărțite în 3 grupe.

conţinând nicotină

Compoziția medicamentului conține diverși alcaloizi care provoacă o reacție în organism similară cu consumul de nicotină prin fumat. Astfel, o persoană care se lasă de fumat nu experimentează „sevraj", dar atașamentul față de nicotină din aceste medicamente nu scade. Cu ajutorul lor, poți trece printr-o perioadă de abandon psihologic al obiceiului, dar mai târziu mai trebuie să te confrunți cu sindromul de sevraj la nivel fiziologic.

Antidepresive

Medicamentele recomandate pentru renunțarea la fumat acționează asupra unor părți ale creierului și reduc cantitatea de plăcere pe care o obțineți de la fumatul unei țigări. În plus, au un efect sedativ și reduc nivelul manifestărilor de „sevraj".

Medicamente care provoacă aversiune față de fumat

Ingredientele active ale medicamentului se leagă direct de aceiași receptori din creier ca și nicotina, blocând capacitatea acesteia de a provoca o relație între fumat și plăcere. Folosind aceste medicamente, o persoană începe să experimenteze o aversiune față de mirosul de tutun, fum de țigară și o încercare de a fuma poate duce la un reflex de gag.

Deci, la nivel reflex, se formează o respingere a unei dependențe.

Nu dispera

În caz contrar, toate cele mai eficiente produse farmaceutice pot fi neputincioase. Deși oferă un rezultat pozitiv renunțării la fumat, acestea vor fi doar un factor de descurajare atâta timp cât durează cursul tratamentului. În viitor, o persoană trebuie să continue în mod independent lupta împotriva unui obicei pe termen lung.

luând pastile anti-fumat

Nu trebuie să renunți dacă, dintr-un motiv oarecare, o persoană nu a putut rezista, nu a reușit să se lase de fumat cu ajutorul oricărui medicament, după tratament, vechile obiceiuri de nicotină au revenit din nou. De foarte multe ori, mediul este de vină pentru acest lucru - este greu să te rețină dacă prietenii și rudele continuă să fumeze sau - și mai rău - oferă o țigară unei persoane care a renunțat recent. Dependența psihologică nu trece neobservată mult timp.

Trebuie să repetați cursul tratamentului sau, cu ajutorul unui medic, să preferați noile mijloace utilizate.

Un curs repetat de tratament oferă întotdeauna un efect de durată. Pentru o mai mare eficacitate, luarea medicamentelor pentru renunțarea la fumat poate fi combinată cu alte metode: codificare, acupunctură, ajutorul unui psihoterapeut, celebra carte a lui Allen Carr. Toate aceste fonduri au ajutat deja milioane de oameni, ceea ce înseamnă că mai devreme sau mai târziu orice persoană hotărâtă va putea obține rezultatul dorit.