Este posibil să fumăm în timpul postului și cum să renunțăm înainte de Postul Mare

Fumatul în timpul postului nu trebuie să fie la fel ca în viață. Cu toate acestea, acesta este obiceiul în care sunt prea mulți credincioși. Au renunțat la fumat pentru o perioadă scurtă de timp, în perioada sacră, apoi au început din nou.

lumânări în biserică și fumatul în Postul Mare

Opinia preoților: este posibil să fumăm în timpul postului

Sfânta patruzeci de zile este timpul dinaintea sărbătorii de Paște, datorită restricției aportului de alimente, iar aspectul său are o clasificare strictă. În plus, în această perioadă este necesar să respectăm legile lui Dumnezeu cu o putere specială, ignorând păcatele. Fumatul este unul dintre ele.

Fumatul este un păcat, deoarece se crede că tutunul profanează trupul, templul Duhului Sfânt. Dacă un fumător oferă un exemplu rău pentru alții, acesta agravează puterea păcatului, întrucât într-o zi credinciosul devine responsabil pentru cei care îl urmează. Fumatul este în realitate sclav, făcându-te dependent de obicei. Banii irosiți îi vor ajuta pe cei care au nevoie.

Atenţie!Clerul spune: „Fumatul este interzis nu numai în timpul Postului Mare, ci și pe tot parcursul vieții".

Este un fapt bine cunoscut că acest obicei este distructiv. Deși mulți oameni continuă să facă acest lucru. Uneori oamenii își doresc sincer să renunțe, dar decenii de „experiență", sute de pachete fumate de țigări nu permit nimănui să scape de dependență. Toată lumea fumează - credincioși, creștini, musulmani, atei. Cu toate acestea, această perioadă sacră face ca o persoană să se gândească serios, să reconsidere obiceiurile, principiile de viață. Este de remarcat faptul că unii fumători se leagă de acest fenomen pentru totdeauna, alții - când postesc, alții - sunt foarte chinuiți.

Cum să renunți la fumat înainte de Postul Mare

Nu toată lumea respectă postul strict, totuși, dacă un credincios se hotărăște, trebuie să se pregătească în prealabil pentru test.

Atenţie!Testul nu este postul în sine, ci obiceiul de a fuma, care uneori este adus la reflexe.

Când un credincios este gata să-și schimbe viața, el ar trebui să se înarmeze cu mai multe fapte ortodoxe.

Mărturisirea fumatului ca păcat

A ceda tentației de a fuma înseamnă a-ți profana propriul corp, templul pentru Suflet. Merită să ne dăm seama că este puțin probabil ca credinciosul să vrea să dea altora un exemplu de păcat. Trebuie să înțelegeți că rudele sale - mama, fiica, fiul - îl vor urma într-o zi. În plus, ar trebui admis: fumatul este rău, este un păcat împotriva Celui Atotputernic, împotriva lui și a celorlalți. Conștientizarea, mărturisirea va duce la milă, binecuvântare, credinciosul va deveni liber.

țigară și fumat în timpul postului

Tratarea fumatului ca pe un păcat

Realizând că fumatul este păcătos, credinciosul este capabil să renunțe instantaneu. Dar trebuie să faceți acest lucru literalmente la un moment dat. Este imposibil să se justifice „o țigară" pe zi, atâta timp cât fumătorul a folosit înainte un pachet. Trebuie să renunți imediat, altfel cedarea ispitei echivalează cu faptul că răul a câștigat. Este necesar să apelăm la conștiință, la voință.

Rugăciune

Când renunți la fumat, trebuie să te rogi. Să ceri ajutor unor puteri superioare într-o decizie atât de dificilă. Să se roage, chiar să ceară, ca Dumnezeu să aprobe un astfel de pas, întrucât știe „din ce" este făcută o persoană, cât de greu îi este uneori.

Obicei

Fumatul este o mare dependență, un obicei puternic. De ani de zile, fumătorul dezvoltă reflexe pentru a căuta țigări în buzunare, pentru a inhala. Toate acestea trebuie înlocuite, înlocuite. În loc de un pachet de țigări, purtați gumă de mestecat, caramel.

Ritual cum să renunți la fumat înainte de Postul Mare

În ultima zi de Shrovetide, se ține un ritual special care vă va ajuta să vă pierdeți obiceiul de a fuma pentru tot restul vieții. În ajunul zilei de luni curate, prima zi a Postului Mare, înainte de culcare, trebuie să puneți un pachet fără țigări pe noptieră. Apoi iau o bucată de hârtie unde scriu de mână: „De acum înainte sunt nefumător". L-au pus pe pachet. În cele din urmă, trebuie să luați o brichetă, să eliberați gazul din ea sau să o înlocuiți cu o cutie goală de chibrituri, să o puneți deasupra foii.

Dimineața, foaia trebuie arsă, restul aruncat. Ritualul promite - dimineața dorința de a fuma se va usca practic. Cel puțin, va fi tolerant, deci este destul de ușor să nu cedăm.

Există o serie de motive specifice pentru care un ritual este numit valid:

  1. Luna tanara. Sărbătoarea Paștelui nu este legată de o dată anume. Se sărbătorește pe baza poziției lunii, și anume după prima lună plină din primăvară, când a venit echinocțiul. Debutul postului are loc cu 40 de zile înainte de Paște, căzând pe luna tânără și aceasta este o perioadă favorabilă pentru a scăpa de obiceiurile proaste.
  2. Credinţă. Așa-numitul egregor creștin îl ajută pe credincios să depășească dificultățile din perioada postului, promovează purificarea - spirituală, fizică - dă putere, energie.
  3. Magie. Însăși compoziția ritualului, atunci când afirmația că credinciosul este deja nefumător, este „presată" din toate părțile de un pachet gol, mai ușor (cutie), are un efect special.
interzicerea fumatului în timpul postului

Ce trebuie făcut dacă nu funcționează

Unii credincioși continuă să urmeze obiceiul cu mare rușine, dar nu se pot abține. De obicei, ei reușesc să renunțe la fumat în timpul postului, dar apoi se angajează din nou, în timp ce se consideră slabi de voință. Dar nu este nimic rușinos în asta, trebuie doar să găsești oameni cu aceeași idee, să fii sincer cu tine însuți, să ai încredere în credință, ceea ce te va ajuta cu siguranță într-o chestiune atât de dificilă.

Dacă un fumător ar trebui să postească

Persoanele care nu sunt în stare să renunțe la fumat înainte de post, cu o dorință puternică, găsesc puterea de a nu ceda obiceiului în această perioadă. Cu toate acestea, mai târziu încep să fumeze din nou. Deși Postul Mare poate fi un mare pas către încetarea acestui obicei prost pentru totdeauna.

Concluzie

Fumatul este interzis în timpul Postului Mare. Prin urmare, este nevoie să rupi obiceiul în prealabil folosind o varietate de metode. De exemplu, motivația sub formă de familie și prieteni ajută - de dragul lor credinciosul este gata să renunțe la fumat. Credința vine și ea în salvare, o serie de ziceri din Biblie care îl ajută pe credincios să nu mai urmeze obiceiul. În cele din urmă, există o modalitate de a renunța rapid la fumat - de a apela la o simplă conspirație, favorizată de ciclul lunar, sugestibilitate, credință.