Fumatul de medicamente

Renunțarea la fumat nu este o sarcină ușoară. Problema este cauzată de faptul că principalul ingredient al tutunului - nicotina - este o substanță psihoactivă și provoacă dependență la fumători. Majoritatea fumătorilor vor să renunțe la dependență. Această nevoie apare după apariția problemelor de sănătate. Dar toate încercările independente de a renunța la fumat sunt cel mai adesea nereușite. Mai ales printre cei care au o istorie lungă de fumat. Fumătorii încearcă să scape de dependență folosind medicamente casnice, iau pastile pentru fumat. Cu toate acestea, pasiunea se dovedește a fi mai puternică decât dorința lor.

pastile pentru fumat

Ce să faci în această situație? Există o singură ieșire - este necesar să recurgeți la participarea profesioniștilor. Centrul Narcologic oferă asistență calificată și eficientă persoanelor cu dependență de tutun. În același timp, folosim mijloacele de terapie medicamentoasă, psihoterapie și hipnoză de la fumat. Respectarea tuturor recomandărilor medicilor oferă un rezultat excelent și un prognostic pozitiv.

Răul fumatului

Organizația Mondială a Sănătății informează: în fiecare an, 6 milioane de oameni mor din cauza abuzului de tutun în lume. Mai mult, 10% dintre aceștia sunt nefumători (fumători pasivi) - oameni care sunt obligați să respire fumul celor care fumează lângă ei. Conform statisticilor, pe pământ există aproximativ 1 miliard de fumători.

Prevalența acestei dependențe este cauzată de:

 • vânzarea gratuită a produselor care conțin nicotină;
 • acces la achiziționarea de produse din tutun pentru copii și adolescenți;
 • campanii publicitare evidente și ascunse (în filme, cărți), creșterea vânzărilor de țigări, trabucuri și alte tipuri de tutun.
fata arată răul fumatului

Dacă fumul de tutun intră în organism:

 • Bronhiile și țesutul pulmonar sunt afectate. Pacientul dezvoltă bronșită cronică, boli coronariene.
 • În timp, țesuturile distruse ale sistemului respirator pot provoca dezvoltarea unor procese maligne nu numai în acestea, ci și în membrana mucoasă a gurii, gâtului, stomacului și a altor organe.
 • Nicotina determină îngustarea persistentă a arterelor mici. Mai devreme sau mai târziu, acest spasm patologic duce la încetarea circulației sângelui în țesuturi. Pacientul dezvoltă „boala fumătorului" - endarterită obliterantă, ducând la gangrenă a extremităților și amputarea acestora.
 • Se formează cheaguri de sânge în vene, tromboflebită și complicațiile acesteia: tromboembolism (blocarea) marilor vase, care pot provoca moartea.

Metode de eliminare și remedii pentru fumat

Pentru a scăpa de dependența de tutun, este necesară dorința exprimată a pacientului. Este mai bine să renunțați imediat la fumat. Unii pacienți încearcă să meargă reducând numărul de țigări pe care le fumează. În majoritatea cazurilor, aceasta este o cale greșită, care va duce la atracție sporită și la efectul opus.

omul este bolnav de fumat

De ce este dificil pentru o persoană să renunțe la fumat? Vinovatul este un fel de abstinență - „retragerea nicotinei", care rezultă din refuzul următoarei țigări.

Se exprimă:

 • Disconfort intern.
 • Nervozitate și iritabilitate, cefalee.
 • Piele palidă și transpirație.
 • Frisoane.
 • Senzații dureroase în regiunea inimii, ritm cardiac crescut.
 • Modificări ale tensiunii arteriale.
 • Tulburări intestinale și scăderea apetitului.
 • Tulburari de somn.

Intensitatea reclamațiilor de retragere crește în decurs de 5-7 zile, atinge maximum și începe treptat să scadă.

În această perioadă, este necesar să se ofere suport medical și psihologic pacientului. Ajutorul ameliorează aceste simptome și crește foarte mult șansa unui rezultat pozitiv.

În practică, narcologii folosesc următoarele metode, remedii și medicamente pentru fumat:

plasture de nicotină pentru fumat
 • Terapia de substituție cu nicotină. Prescrierea medicamentelor care conțin nicotină în compoziția lor ajută la atenuarea reclamațiilor de sevraj și permite pacientului să se concentreze asupra scăderii dependenței mentale. Medicamentele din acest grup includ gume de mestecat speciale, pastile, bomboane, tencuieli, aerosoli, tablete. Sunt brevetate și au nume diferite. Recepția lor saturează corpul cu nicotină într-un model descrescător și vă permite să eliminați treptat plângerile de dependență fizică.
 • Agoniști ai receptorilor nicotinici. Pastilele pentru fumat reduc pofta și ameliorează simptomele de sevraj. Medicamentul este utilizat în conformitate cu o schemă specială prescrisă de medicul curant. În ciuda efectului bun, are o utilizare limitată din cauza efectelor secundare severe.
 • Antidepresive care conțin bupropion și nortriptilină. Pe lângă acțiunea principală de ameliorare a depresiei, aceștia sunt capabili să suprime dependența de nicotină.
 • Medicamente antihipertensive. Clonidina, pe lângă scăderea tensiunii arteriale, ameliorează pofta.

Recent, se dezvoltă o substanță specifică unui vaccin (o lovitură de la fumat), concepută pentru a salva rapid o persoană de la fumat și de consecințele sale.

Cum să renunți la fumat folosind hipnoza

hipnoterapie pentru fumat

Practica sugestiei hipnotice se bazează pe suprimarea dependenței mentale. Hipnoterapia vă permite să eliminați reflexele patologice dominante, să provocați aversiune la mirosul fumului de tutun, la tipul de țigări. Hipnoterapeutul, distrugând ideile și obiceiurile dureroase, le înlocuiește cu setările unui stil de viață sănătos.

Renunțarea la fumat cu hipnoză necesită mai multe ședințe. Dacă un fumător are o istorie lungă și are pofte fizice, i se acordă suplimentar asistență pentru medicamente. Cu ajutorul medicamentelor simptomatice și a medicamentelor pentru fumat, iritabilitatea este eliminată, tensiunea arterială este normalizată și alte manifestări ale retragerii nicotinei sunt eliminate.

Pentru a renunța la fumat folosind hipnoza, nu trebuie să împiedicați medicul, ci să îl ajutați. Pentru a face acest lucru, în primul rând, trebuie să vă acordați vindecarea. Apoi, această metodă va da rezultatul maxim.

În centrul de droguri, următoarele sunt utilizate ca metode principale și suplimentare:procedura de terapie cu laser cu fumat
 • Terapia cu laser.
 • Acupunctura.
 • Terapia cu xenon.

În timpul procesului de tratament, pacienții trebuie să se abțină de la a lua băuturi alcoolice, ceai puternic, cafea, alimente prăjite și picante. Activitatea fizică, a fi în aer curat favorizează recuperarea. Ar trebui să vă abțineți de la experiențe puternice.

Modul în care încetarea fumatului afectează sănătatea

Pe fondul încetării consumului de fum de tutun în organism, se întâmplă următoarele:

 • Normalizarea tensiunii arteriale, dispariția tahicardiei toxice.
 • Reducerea concentrației de monoxid de carbon în sânge la niveluri normale.
 • Îmbunătățirea proprietăților reologice și a vâscozității sângelui.
 • Normalizarea funcțiilor sistemului respirator.
 • Dispariția bronșitei fumătorului și tusea asociată datorită refacerii structurii normale a membranelor mucoase ale căilor respiratorii.
 • Reducerea riscului de boli coronariene de 2 ori 1 an după încetarea fumatului.

Reducerea probabilității de infarct miocardic și accident vascular cerebral.

Reducerea riscului de a dezvolta patologie oncologică a organelor țintă (plămâni, laringe, pancreas).

Cei care renunță la fumat își cresc recuperarea după stres fizic și mental. La bărbați, potența crește în timp. Fertilitatea se îmbunătățește la femei. Calitatea vieții atinge un nivel superior.

narcologul prescrie un curs de tratament pentru fumat

Dacă aveți chef de un stil de viață sănătos, dar în același timp nu ați reușit să renunțați la țigări de unul singur, nu vă descurajați. Narcologii centrului vor selecta cele mai eficiente medicamente pentru fumat și vor face tot posibilul pentru a scăpa rapid și eficient de dependența de nicotină.